Куди інвестувати в Україні?

Куди інвестувати в Україні?

ПошукПошук   Користувачі   Реєстрація   Вхід
Сьогодні: 25.12.2025 - 08:58:37
Сторінки:  1  

Підготовка стін перед утепленням

АвторПовідомлення

volokardin

користувач

Статистика:

Привіт! Живу на останньому поверсі, влітку пекло, взимку холодно. Думаю утеплити квартиру зовні. Питання - чи потрібно якось особливо готувати стіни перед утепленням? І наскільки важлива якість поверхні? У мене штукатурка місцями відпадає.

Повідомлення # 1 27.11.25 - 13:14:54
RE: Підготовка стін перед утепленням

Наталья_К

користувач

Статистика:

Підготовка стін - це дуже важливий етап, від якого залежить довговічність всієї системи! Те, що штукатурка відпадає - це проблема, яку обов'язково треба вирішити перед утепленням. Потрібно зняти всю слабку штукатурку, очистити до міцної основи. Потім оцінити стан стіни - чи немає тріщин, грибка, висолів. Якщо є грибок - його треба видалити спеціальними засобами і обробити антисептиком. Тріщини розшити і заповнити ремонтним розчином. Після всього цього поверхню грунтують - це покращує адгезію і зменшує вбирання вологи. Якщо стіна дуже нерівна, може знадобитися часткове вирівнювання. Не можна клеїти утеплювач на слабку основу - він відпаде разом зі штукатуркою рано чи пізно. Якісна підготовка - це 50 відсотків успіху!

Повідомлення # 2 27.11.25 - 13:45:18

Julia861

користувач

Статистика:

Підтримую повністю! Сам стикався з подібною ситуацією. Теж жив на останньому поверсі, влітку справжня баня була. Коли робив утеплення квартир київ ціна за м2, майстри одразу сказали що треба зняти стару штукатурку. Я спочатку хотів залишити, думав що затримає строки і збільшить вартість. Але вони показали як вона відстає від стіни - справді, трималася погано. Зняли всю слабку частину, під нею виявили кілька тріщин. Заробили їх, обробили грунтовкою глибокого проникнення. Витратили на підготовку додатковий день, але майстер сказав що тепер все буде тримати десятиліттями. Минуло два роки - жодної проблеми, все ідеально. Температура в квартирі стала набагато комфортнішою, навіть влітку без кондиціонера можна жити. Взимку батареї ледь теплі, а раніше горіли і все одно холодно було. Так що не шкодуйте часу на підготовку, це дійсно важливо. Краще витратити зайвий день на початку, ніж потім все переробляти.

Повідомлення # 3 27.11.25 - 14:34:01
23.03.2014 Огромная порция Рождественского мха, коряжка с 4 видами мха и эф. : Попередня темаНаступна тема: Вибір кондиціонера для квартири
Сторінки:  1  

Повідомлення
Ім'я
Повідомлення

Натисніть на точку біля імені для звернення до користувача

Адміністратор заборонив відповідати гостям на повідомлення! Для реєстрації пройдіть за посиланням: зареєструватися

Учасники